Alışılmışın Dışında Ama Bir O Kadar Aşina Olduğumuz Desenler Hatayi Serisi ile Evlere Taşınıyor.

Halıda desen devrini kapatıp tasarım devrini açan Atlas Halı, yeni koleksiyonlarını ödüllü tasarımcılarla birlikte oluşturdu. Klasik, yarı klasik ve modern çizgilere sahip Atlas Halı koleksiyonları, 8 farklı tasarım ekibi tarafından hazırlanan 16 seriden oluşuyor.

Hikayeleri Olan Halılar yaratma fikriyle yola çıkan Atlas Halı’nın 2012 koleksiyonunda yer alan Hatayi serisi, ödüllü tasarımcı Kunter Şekercioğlu imzası taşıyor.

Form ile fonksiyonelliğin birbirinden ayrılamayacağına inanan Kunter Şekercioğlu, alışkanlıklar, zanaat, tarihsel süreçler ve gündelik yaşamın detayları gibi ögeleri tasarımlarında ve imza attığı Atlas Halı koleksiyonlarında besleyici unsurlar olarak kullanıyor.

Çok kültürlülükten ve tarihten referanslar alarak halının iki boyutlu algısına yeni bir boyut getiren Hatayi serisinde alışılmışın dışında ama bir o kadar aşina olduğumuz desenlere sahip halılar yer alıyor. Tezhip ve çini sanatında sık rastladığımız motifler, Hatayi serisinde halı üzerinde özgün tasarımlara dönüşüyor.

Dolgun, hacimli ve yumuşak dokulu Hatayi serisi; Çırağan, Sarmaşık Karamel, Sarmaşık Krem, Feza Krem, Hatayi Kahve, Hatayi Krem, Rumi Kahve, Rumi Krem, Topkapı, Ağırnas ve Melikşah isimli 11 halıdan oluşuyor.