Selçuklu Günesi Atlas Hali Ile Yeniden Doguyor.

Halida desen devrini kapatip tasarim devrini açan Atlas Hali, yeni koleksiyonlarini ödüllü tasarimcilarla birlikte olusturdu. Klasik, yari klasik ve modern çizgilere sahip Atlas Hali koleksiyonlari, 8 farkli tasarim ekibi tarafindan hazirlanan 16 seriden olusuyor.

Hikayeleri olan halilari yaratma fikriyle yola çikan Atlas Hali’nin 2012 koleksiyonunda yer alan Sems serisi, ödüllü tasarimci Kunter Sekercioglu imzasi tasiyor.

Iyi tasarimin yenilikçi, eglenceli, kullanisli, ayricalikli ve ulasilabilir fiyatli olmasi gerektigine inanan Kunter Sekercioglu, tasarladigi Sems serisinde yer alan halilarda, çocukluktan gelen safligi, rastlantisalligin çekiciligini, insani degerleri ve tarihi unsurlari bir araya getirmis.

Kahverengi ve krem renklerinin tüm tonlariyla agirligini hissettirdigi Sems serisinin en dikkat çekici parçasi ise, koleksiyona da adini veren Sems isimli hali. Yeniden dogusu simgeleyen Sems, Selçuklu sanatinin en çok kullanilan motiflerinden... Kunter Sekercioglu’nun üç boyutlu bir algi yaratacak sekilde yorumladigi Selçuklu Günesi’nin hali içerisinde kaybolmus 8 kösesi 8 ayri degeri ifade ediyor. Bu degerler sükür, merhamet, sefkat, cömertlik, sabir, sadakat, sirdaslik ve dogruluk.

Selçuklu tasavvufunda çok önemli bir yeri olan ve Besmele-i Serife’nin sembolü olarak kabul edilen Sems, Sekercioglu’nun özgün yorumuyla simdi yasam alanlarinin degerli bir parçasi olmaya aday.

Dolgun, hacimli ve yumusak dokulu Sems serisi; Günes, Firça Krem, Firça Kahve, Ilham, Mozaik Krem, Mozaik Kahve, Sehir Krem, Sehir Kahve ve Sems isimli 9 halidan olusuyor.