Atlas Hali Sektöre Yeniden Merhaba Dedi.

45 yillik bir geçmise sahip olan Atlas halinin, yeni yapilanma süreci ve hedefleri, markaya yönelik yeni olusum ve yatirim planlari, Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakiboglu ve Atlas Hali Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoglu’nun katilimiyla 10 Ocak Sali günü düzenlenen basin toplantisinda paylasildi.

Toplantida konusan Atlas Hali Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoglu, 2012 yili hedeflerini sektörün zirvesi olarak belirlediklerini söyleyerek, Naksan Holding bünyesindeki ileri teknolojiye sahip üretim tesisleri, yenilikleri, sektöre yön veren AR-GE çalismalari ve Türkiye genelinde hizla genisleyen bayi agiyla her geçen gün güçlendiklerinin altini çizdi. Atlas Hali’nin yeniden yapilanma sürecinde, 35 Milyon TL’ye ulasacak bir yatirimin gerçeklesmesini planladiklarini belirten Dr. Meriç Bebitoglu, Atlas Hali bünyesinde su anda üretim tesisleri dahil 500 kisilik bir istihdam sagladiklarini, ancak bu sayinin 2012 yilinda 1000 kisiye yükselecegini vurguladi.

Atlas Hali’nin, 45 yillik tecrübesinin modern çizgilere sahip tasarimlarla harmanladigini ve koleksiyonlarina desen degil tasarim kavramini getirdiklerinin altini çizen Dr. Meriç Bebitoglu; Kunter Sekercioglu, Ece-Oguz Yalim & Feride Toprak, Gamze Güven, Ali Taran, Basak Ergin, Özgür Usakligil, Erdem Akan ve Bogaç Simsir gibi Türkiye’nin önde gelen basarili tasarimcilarin imzasini tasiyan yeni serilerinin, hem alisilmisin disinda hem de göz alici olduguna degindi. Bebitoglu “Sems, Hatayi, Hare, Harman, Hayat Agaci, Oyun, Gece, Nazar Boncugu, Vuslat, Usak, Sedef, Akide ve Shaggy koleksiyonlarindan olusan yüksek kaliteye sahip Atlas halilari, erisilebilir fiyatlarla çok kisa bir süre içinde evlerin degismezi olacak” dedi.

AR-GE yatirimlarina verdikleri öneme dikkat çeken Atlas Hali Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoglu, karanlikta isiyan iplik teknolojisi ile üretimini gerçeklestirdikleri hali modellerinin sadece baslangiç oldugunu, tüketiciyi sasirtacak projeler ve kampanyalar üzerinde çalistiklarini sözlerine ekledi.

Tüm koleksiyonlari, endüstriyel tasarimcilar tarafindan tasarlanmis tek hali markasinin Atlas Hali oldugunu belirten Bebitoglu, sektörün gözdesi ve ilham kaynagi olduklarini söyleyerek, tasarimcilarin dönemin hali trendlerini ve halinin uyum saglayacagi diger ürün gruplarindaki yenilikleri incelediklerini ve özgün tasarimlari ile koleksiyonlari olusturduklarini ifade etti.

Koleksiyonlarin olusum süreçlerinde, hali satin almada etkin rol üstlendigine inandiklari hedef kitle gruplari ile odak grup arastirmalari yaparak tüketici tercihlerini sorduklarini anlatan Atlas Hali Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoglu, ayni zamanda koleksiyonlari olustururken, halilarin diger ev aksesuarlari ile uyumunu da test ettiklerini açikladi.

Dr. Meriç Bebitoglu, yüzbinlerce evin vazgeçilmezi olma hedeflerinin arkasindaki nedenin, kaliteden ödün vermeyen üretim anlayislari oldugunu söylerken, müsterinin en iyiye en uygun fiyat ile ulasabilmesini saglamak için bayi organizasyonu üzerinde titizlikle çalistiklarini sözlerine ekledi.

Türkiye’de hali sektöründe bayi ile bire bir çalisan ve sabit fiyat avantaji sunan ender sirketlerden biri olduklarini ve bu yeni uygulamanin tüketici taleplerini yakindan takip etmelerine olanak saglayarak, üretimi sekillendirmelerinde önemli bir yönlendirme araci olacagini vurgulayan Bebitoglu, 2012 yili hedeflerinin Türkiye genelinde 250 bayi, 2014 yili sonu itibariyle ise hedeflerinin 1000 bayi oldugunu açikladi.

2012 yilinin, sektörde dinamiklerin degisecegi bir yil olacagi öngörüsünde bulunan Bebitoglu, hedeflerinin Atlas Hali’yi en yenilikçi ve en tutarli hali markalarindan birisi yaparak, 4 yil içinde Türkiye’nin satis gelirleri baz alindiginda ilk 500 sirketi arasinda olmayi planladiklarini belirtti.